Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten "blandad kompost" till det län där jag tillbringat 45 år av mitt liv.......


SÖDERMANLAND ! (1)

Södermanland !
med vackra skogar och stora fält
Forntida kulturbygd med runstenar


Södermanland !
det schaktas, man knogar , på många sätt
en sjudande "brygd" med många "grenar"


Södermanland !
Med "Rondelltuna" och "Flängnäs"
E-tunas rondeller , i Strängnäs
"politiskt ogräs"
Nyköpings "Nazismitta"
"Katrineholmsflummet"
I Vingåker, svårt att hitta
Flen, "det oroliga rummet"


"Smésta´ns " parkeringsexplosion
Trafikregleringarnas Mekka
Inte roligt att framföra sitt fordon
Stora Gupp ger Mycket att mecka


I Strängnäs klantiga politiker
tar "tröjan bak och fram"
får då avgå, "Mäktig Strängnäsmadame"
efter mycket "strul och stridigheter"


I Nyköping frodas "Extremerna"
"Stöveltramp" på gatorna
Polisen är där, det är ju bra
får stävja de värsta olaterna


I Katrineholm finns mycket narkotika
Hasch , marijuana och antibiotika
De har med detta problem
långt in till timmen blir sen


Lilla Vingåker, ute på vischan
många avkrokar
man hamnar, nästan, "på hispan"
av alla krön och krokar


I Flen där bråkas det också
lite folk bor där, varför slåss de så (?)


Ja, Södermanland
Hur mår Du, egentligen ?
När Blir Du Frisk, Äntligen (?)............


Blir nog mer om mitt kära hemlän......


----------------






Fri vers av Mats Henricson
Läst 287 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-12-08 12:09



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Det kan jag tro
oroligt i varje "bo"
Så över hela vårt land!
På havet är där lungt?
Så man där tryggt
kan gå i land...
2008-12-08

  "Dempa"
En spännande samhälls betraktelse
som känns ärligt skriven.
2008-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska