Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kamel


han går aldrig tillbaka i sina steg, kamelen

även om det var en tanke av särskild lyster
som nyss blåste bort bakom honom

öknen är för stor för det

det är motvindarna som format honom så
den spotska silhuetten mot den blå arabiska himlen

när han ska resa sig
lägger vi märke till
att han lutar sig långt framåt
reser sedan upp bakbenen
och först därefter reser frambenen
sig upp under kamelen

därför
måste vårt tommaste bröst erkänna

är det sin egen konst att rida en kamel

för han kränger inte
åt vänster eller höger

han reser bara framåt




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 468 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-12-11 00:00



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det kanske skulle vara bra att vara en kamel... Eller inte... Det är visserligen motvindar som format... Tycker mycket om et där med att resa sig med rumpan först. Min sjukgymnast säger att jag inte ska va så rak i ryggen när jag reser mig. Jag vill bli en kamel i nästa liv!
2009-01-08

  Inkarasilas
Okej. Från att ha varit i tomteland med ögonen, stannat till vid en byggnad, hälsat på Julius Ceasar så hamnar jag här. Står och stirrar på en kamel och blir helt yr.

De är öknens skepp, rör sig framåt och genom allt. Magnifik beskrivelse. Men vafan det är ju du, så jag låter det gå liksom sådär yeah genom mina händer och hjärna och tittar några gånger till.

Jäkla nice. Nu yr det sandstormar genom ögonen med, härligt.
2008-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm