Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
min vän dog hemlös och jag fann henne ute, äten av råttor Fogden tog hennes hem och barnen sattes hos främmande familjer för att de blivit hemlösa. Skulden var ett par hundra tusen.


Canzone för en kropp i köldens plåga


Så ensligt döljer natten
en kropp i köldens plåga
Två ögon och en hemlös med sitt knyte
en munfull unket vatten
och dödens sista fråga
om livet som är livets största lyte
ett fattigdomens byte
Men slöddret ändå vaket
när drömmarna bär skriket
kartonger täcker liket
där råttor lämnat skalet livslöst naket
och ångest hinner fatt den
som lämnat allt när fogden krävde skatten

















Fri vers av halmstrå
Läst 321 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-12-13 23:31



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Canzonen är fulländad nu, med elva stavelser på slutet. Temat berör på djupet...
2008-12-14

  Lena Krantz VIP
Ett par hundra tusen? Världen är min själ ut led....fy fan!

Kan inte riktigt denna diktform men jag ser att din dikt är skön, det kanske räcker så?
2008-12-14

  Miss Mod
Bra beskriven tragik och viktig, alltid viktig!
2008-12-14

  Kristina Wallbing
Jag blir mållös. Din dikt skär kallt i hjärtat.
2008-12-14

    papillon
Nu sitter sista raden också - vass som syl!
2008-12-14

    papillon
Otroligt! Det enda som saknas är fyra stavelser i sista raden - den är också enligt formeln en elva-staving. Men det måste vara lätt fixat.
2008-12-14

    © Birgitta Wäppling VIP
En canzone på ett omskakande tema. Välskrivet och läsvärt.
2008-12-14

  korpfjäder
Oj jag har aldrig läst en Canzone här på poeter tidigare, och själv bara nosat på formen. Den här är skön. Otäck och skön!
2008-12-14
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå