Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varför finns inte någon bokstavskombination som vi kan skylla på ... vi dumma, duktiga flickor som lever för att vara alla till lags


Duktig-flicka-syndromet

ssss potta
vid ett år
då blev mamma glad

behöver inte barnvakt längre - jag kan
vid sex år
då blev mamma lättad

sköta grannens bäbis - visst
vid elva år
då blev mamma stolt

barnflicka - dag o natt till nyfödd
vid femton
hela sommaren
rökte o åt rostat bröd
det var min näring
ungen mådde prima för jag var så duktig

men jag
rökte o drack
slarvade runt
kom hem sent

mamma fixade p-piller
då var hon lugn
litade på mig
medans jag torkade spyor efter andra
förfrös fötter o kinder när jag gick hem - kompisen hade försvunnit med någon kille - och jag bädda med kuddar på madrassen där hon egentligen skulle sova
lyssnade på gråt från killar som blivit dumpade av min kompis
hindrade självmord och slagsmål

p-pillren hade ingen nytta på ett år
jag åt dem ändå

jag var ju nästan vuxen
mamma lekte med karlar
pappa får inte veta

maten skulle på bordet
lillasyster nattas
lillebror söp sig full varje helg

bra betyg i skolan
högskolan
alltid annorlunda
ingen riktig raggarbrud bland raggarna
ingen riktig student bland killarna med bakåtkammat o moderatskor - med små löjliga tofsar längst fram

killar, killar, killar
blev jag kär var dom inte intresserade
blev dom intresserade fick jag väl bli kär då

examen
man
hus
jobb - status
bra lön - manlig
barn
och så jävligt duktig
städning på lördag
sydde o lagade mat
äppelmos o kompost

och alldeles jävligt trött

skilsmässa
ensamstående
ny man
fler barn
bättre jobb
toppenlön
karriär

och ännu jävla tröttare

skilsmässa
sketen hyreslägenhet
ingen kompost längre
tonårsgrabbar

men så jävla duktig så ingen kan klaga

ny man
alkoholist
rosa moln
inte fler barn - blivit lite klokare
bättre lön

och plötsligt har livet gått

krämpor
skilsmässa
ensam
barnen flyttar

Jag vill ha en bokstavskombination så jag kan förstå ...
hur kan jag som är så jävla duktig vara så jävla dum ...







Fri vers av Gunsan
Läst 325 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-12-14 15:03



Bookmark and Share


  Ronny Berk
svår att rättvisande kommentera men självklar att bokmärka !
2009-06-21

  Jojo
jag är glad att jag hittade den här texten
2009-01-21

  Albert
skriv mera!
mera!
2009-01-15

  Gryft
Ett Liv..

som börjar nu ;-)
2009-01-05

  Per Teofilusson
skitbra, hör Allan Edwalls mollsånger klinga i bakgrunden, svart humor mot stort allvar.
2008-12-23

  Trädflickan
Känns sorgligt. Att bara vara duktig och åren går, barnen flyttar ut och man bor i en sketen lägenhet.. Hmm är inte långt dit för mig heller.. Man börjar fundera över livet, vad man gjort av det.. Vad återstår?
2008-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Gunsan
Gunsan