Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Canzone för den dömda kvinnans frihamn

Här skaldas om en kvinna
förbytt i djävulsk frihamn
Dock talas aldrig om vad glädjen glömde
Och skriften må försvinna
om lustan ger sitt öknamn
till den vars brustna hjärta änglar gömde
Den himlarna fördömde
när åklagaren pekat
sitt finger ned mot marken
mot horans väg i parken
den väg som maktens människor förnekat
-Men se den dömda vinna
när kungen rider in på en åsninna!




Fri vers av halmstrå
Läst 288 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-12-14 22:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå