Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så kom vuxenlivet

det stora havet berör och svalkar mina tår

smaken av salt påminner mig om de mörka nätternas kval
tårarna ur djupet som berörde även mig

månen lyste klart och mörker var ditt namn

där suddades gänserna ut och jag skapade något nytt i min tonårsförälskelse
jag var poet, målare, fiskeman i en liten by med en egen båt

malda bönor vars arom påminde om svunna tiders äventyr

med små penseldrag drack jag ur dig om och om igen
gjorde avtryck suddade ut och målade om dig i repris

dina lockar var av sammet mina händer ett brusande vin
dina läppars väta som trängde igenom ruttna hjärtans hem

elden av älgskog i alla namn och former
med och utan de djupare kunskaperna om ställningarnas possition

vi lekte en stund i sommarens krans
vi var nykläckta barn att bli vuxna

vad visste vi om lagens moral

våra former skälvde av åtrå och upptäckte smekande händers uppfinningsrikedom

vi grävde djupare och där i flämtande andetag var det något som brast

ur barnens rike kom vuxendom
det växte ett liv inom dig som var en del av oss två




Fri vers av artscape
Läst 311 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-15 13:15



Bookmark and Share


  Lotti
härlig lek med orden....
2008-12-15
  > Nästa text
< Föregående

artscape
artscape