Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var det här med vakan (sömnlös vrede)




Det var det här med vakan...

att se sig själv i grådask
förklarad bakom narrmask
i marsvettdrupna lakan
där natten lämnat riden
den vredesbundna själen
Och kedjorna är tiden
som krossades av hälen
en ormlik boja lik en slapptask
försonad i försakan

…det var det här med vakan












Fri vers av halmstrå
Läst 560 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-15 14:42



Bookmark and Share


    papillon
Hur elegant uppbyggd är inte denna dikt med rubriken som både första och sista rad, en härlig rimflätning och en svärta i innehållet som ändå har en aning av en galghumoristisk ryckning i ena mungipan. Det här är en författare som behärskar sitt instrument.
2008-12-15
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå