Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
....


lust (en fjäril flyger sakta över haven.)

Och över en bro av sten föll ett regn av löv och sjuttiotalsekon klingade sakta över mörkröd jord. Från fåglarna bara tystnad och stadsljuset strålade som en skål av glas över husen. Hjärtflimmer från marken och din gula tröja rispade min hud i mörkret när du höll min hand, och när vi flydde tyst som skuggor gör om natten.

Smak av sprit som ånga genom luften när tveksamheten liksom flöt ihop med mörkret.

Kyla,

din hand i min, och en fjäril flyger sakta över haven.

Våra tankar i en liten ask av ord som trasslar sina mönster djupare och djupare dit ingenting – och allting – möts.

Verklighet och sanning.
Ett hav av trötthet rör din själ och vaggar oss på lugna, mjuka vågor.
Smak av lust och lukt av höst, din gula tröja rispar lätt min hud om natten.

Ett stilla regn - låt tusen röda fåglar sväva över våra skuggor.

Tystnad;

och en fjäril flyger sakta över haven.




Fri vers av Henrik Nilsson
Läst 604 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-08-18 21:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbara nyanser..kan inte undgå att njuta av ditt språk..vackert målande, gripande, bra!
2006-10-17

  himlens hemlighet VIP
oj vad du skriver vackert...texten flyter och målar en mjuk men ändå mycket suggestiv tavla som kan betraktas många gånger...tycker om hur du sammanväver och återkommer till samma tema och formuleringar..ger en känsla av tidslöshet...fint!

(vill ta bort "liksom" i andra stycket, sänker språket tycker jag...)
2005-08-21

  Elin S
Bästa jag läst av dig hittills. Du är en ovanlig talang. Texten är inte på något sätt uppenbar, vilket gör att den tål att läsas många gånger. Känslan och ditt språk...

"Hjärtflimmer från marken och din gula tröja rispade min hud i mörkret när du höll min hand, och när vi flydde tyst som skuggor gör om natten."

Du får fram en känsla, en bild. Jag är på platsen för mötet när jag läser.

"Våra tankar i en liten ask av ord som trasslar sina mönster djupare och djupare dit ingenting – och allting – möts."

Och upprepningarna med fåglarna, den gula tröjan, smakerna, fjärilen, som knyter samman början, mitten och slut. Jäkligt bra helt enkelt.
2005-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Nilsson
Henrik Nilsson