Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sexistiska as till poliser och en alkoholiserad mamma som nu är död

"stanna
dina bröst körde för fort,
pattfylla"
sa svinet till polis till mamma
men mamma log
som alltid
hon bara log
bland folk
inte hemma

när hon för en gångs skull
var full bland "vänner"
kunde hon dra skämtet
bli festens drottning för en kvart

hon berättade om polisen
för mig
om och om igen
-jag var ju med mamma, är du full igen
-kalla mig inte för alkoholist då åker du ut igen


kväll efter kväll gick jag och luktade
i dina tomma glas
allför ofta doftandes utav alkohol

mamma är död idag
jag luktar i mina egna glas
pekar finger i smyg
åt svinen som kallas för
poliser

en dag är jag död
en dag luktar mitt barn
i tomma glas
och
glömmer drömmar
som jag...




Fri vers av Skäl till själ
Läst 682 gånger och applåderad av 19 personer
Utvald text
Publicerad 2008-12-16 19:11



Bookmark and Share


  objekt3
pattfylla var ett mycket bra ord
fint delat. du är bra på det. det som eg. är svårt.
2012-01-04

  Järnkatten
Mycket starkt skrivet, ja, både tragik och mönster tenderar att gå igen...
2012-01-04

  Svartsilver
en riktigt bra text! med så mycket jävla sanning om familjemönster. det är bara att ta emot reflexionen och spåna in på nya stigar.
2009-08-19

  Cosmic Johanna
En dikt som inte kan lämna en oberörd,

som det vanliga ordspråket,

"ett äpple faller inte långt ifrån trädet"

fast mycket mer effektivt skrivet.

applåder för det sårbara och starkt skildrade!
2009-08-19

  Lasseman VIP
Otroligt bra skrivet, du förtjänar verkligen stjärnan.. tack för äran att läsa.. applåder
2009-08-19

  Butterfly bullet
toooookbra. ditt sätt att skriva är precis hur jag vill läsa texter.
2009-04-10

  Carola Zettergren
Aj som den, snyggt!!!
2009-02-11

  Maria Natasja
Är stum...mycket bra!
2009-02-10

  Vanja-Kristina Morgell
Sorglig. Tack!
2009-01-10

  Angeldust
Starka rader..kram Sunny
2008-12-21

  Fånga dagen
starka rader berörande igenkännande
mvh ak
2008-12-18

  Svartsilver
Väldigt bra skrivet jag känner för hela dikten!
helt otroligt sorglig!
2008-12-16

  Staffan Welroos VIP
Bokmärker också...
2008-12-16

  Staffan Welroos VIP
fin. sorglig. känner igen mig i vissa bitar... VG för helheten!
2008-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Skäl till själ
Skäl till själ