Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farbrors slut 2005

Man föds, lever och dör…
Precis som naturens gång är lottad att vara…
För vissa kan livet vara alldeles för kort,
Kanske inte har haft något liv alls.
Kanske bara lever för att det ska ta slut?
För andra kan livet vara för kort
för att man inte hunnit göra det man måste eller vill.
Människor tar för givet att livet är långt och underbart…
Plötsligt tar allt slut…
Som…”poff”, så är inte livet så underbart längre…
För vissa…
Jag tror att vi alla har en individuell uppgift i livet
Och när man utfört sin uppgift, försvinner man,
För att man inte har något mer att göra…
Man kanske inte vet vad sin uppgift är…
Och därför kan något inträffa som man inte ens vill förstå?
Döden…
Många fruktar döden, men om man dör av ålder eller någon sjukdom,
så mår man ju bättre när livet gått ifrån en..?
Jag tror att när man utfört sin uppgift i livet,
så har man inget att sträva efter längre…
Och då blir man svagare…
Men ibland kan man önska att någon hade två uppgifter…
Så man hann att ta farväl på riktigt
Fast mycket senare…




Fri vers av Theres Westerlund
Läst 183 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-18 17:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Theres Westerlund
Theres Westerlund