Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en annan gammal god morbid jultradiiton, dessvärre fortfarande aktuell...


Tomten som blev över



Vad begär ni av mig egentligen?
Att ställa upp för en ihjälkommersialiserad jul?
Att köra omkring med mina renar i en värld utan snö
där ni fördärvat hela klimatet med era utsläpp?
Att tjoa och hoa och vara glad i allt ert oväsen
av dunka-dunk och skval för överröstande av allt som låter bra
och acceptera att ni förvandlat julen till en ihjälprostitution
av allt som var gott och vackert med julen
genom all er förbannade skvalreklam,
som bara gjort mig till ett universellt åtlöje
och ständigt mera så under de senaste 50 åren?
Att vara go' och gla' när ni bara krigar och håller på,
när ert samhälle huvudsakligen ägnar sig åt social utslagning,
när julgranar knappt kan växa längre i ert försurade klimat
i alla era kalhuggna utrotningshotade skogar,
och när ni skiter i alla hospitaliserade levande begravda
och döende medan ni bara roar er och frossar
och äter vad som helst bara för att få fisa och diarréa mera?
Nej, det enda vettiga med dagens moderna julfirande
är snapsen och flaskan, glöggen och vinet,
att ni ändå är förnuftiga nog att bedöva er i all er misslyckade dårskap;
och vänta er inte några julklappar eller skorstensnedsläpp av mig,
tro inte att ni någonsin mera skall få se mig,
för jag kommer inte att göra någonting annat i jul
än bara sitta hemma och dricka.





Fri vers av Aurelio
Läst 283 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-12-18 20:46



Bookmark and Share


  Rune Thorsell
Ja, julen är bland det tröttaste jag är på. Hej tomtegubbar, grön å grann i stugan, och vill till stallet gå.
Jag vill inte alls gå till stallet. Jag vill ligga kvar i sängen. I mina yngre dagar brukade jag då även passa på tillfället och ofreda hustrun med diverse skamligheter.
Tyvärr kan jag inte göra dig sällskap vid whiskyflaskan. Om jag tagit för mycket under västen har jag alltid blivit djävligt otrevlig. Därför är jag nu måttlighetsdrickare. Jag törs helt enkelt inte supa mig full.
Jag önskar dig en trivsamt ensam julafton. Simma lugnt!
2008-12-18

  aol
ruggigt bra sanning gillas
2008-12-18

  KristinaE
.. du skriver i humor som är svart men tänker att tomten ändå blir röd om näsan om inte av kyla så av värme - härligt skrivet!
2008-12-18

    ej medlem längre
Tar mig ett glas tillsammans med din bittre tomte. Han har hjärtat på rätt ställe.. och jag förstår hans besvikelse
2008-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio