Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur dagboken


Jag låser in mig

Nittonde December tvåtusenåtta

Åkte till jobbet på morgonen som vanligt
Ute var det
Ute är det grådaskigt med regn och rusk
Jävla skitväder
Grått och trist
Bara några grader plus
Och om ett par dagar ska det visst bli årets mörkaste natt
Sedan vänder det igen emot ljusare tider
Kanon
I vilket fall som helst
Efter att jag hade jobbat ett tag märkte jag att det var mycket ungdomar ute på tunnelbanan
Men så insåg jag ju att jullovet börjar ju i dag
För även min lilla dotter ska ju ha jullov
Lyckostarr
Tänk om man själv fick vara ledig i mellandagarna
Men icke sa Nicke

Åkte hem kvart i två
Var hemma redan kvart över
När jag kom hem var det ingen hemma eftersom frugan ska ha firmafest med sitt arbete i kväll
Partyt med julmust och god mat börjar klockan fyra och sen lär hon väl gå ut med sina kära arbetskamrater på en liten sväng
Jag missunnar henne inte det
För själv så har jag köpt mig ett par öl och en Tv guide
Tänker bara ta det lite lugnt och koppla av
Vad ska jag göra ute när det är ett sånt jäkla skitväder och när jag inte har några obligationer
Ingenting som jag behöver göra direkt

Så jag byter om till lite ledigare kläder och bara slappnar av i soffan
Jag låser in mig

Ken Cassel
19/12-08.




Fri vers av Ken Cassel
Läst 190 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-12-19 14:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel