Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.. med anledning av.. att vara tvärsför; "avklivet/avskrivet/avlivat" - när man gett upp, sa en som visste bättre, plötsligt kl 04 dan efter tystad. "Knackar-Dröm" du vet..man läre lyssna. där också..
(Dylan insp. Tack.)



Helium

 



come baby love me
come baby cry me

with me
här mellan alla ord och snälla
orkar vi detta
with me mellan skenens tveksamhet

om ljus eller mörker gynnar

 

vem ska leva
över den andra denna gång

och jag gick ner
söder om dalälven där skuggekon byter skepnad med vittervattens skimmer under nymånen - alltid på en söndag. för du vet du vet

på en söndag

och andra väsens närhet skrapar hotfullt
för själar trånande efter nytt liv

i vinternatt

come baby rock me
come baby shock me



det är rätt nu

tryck

 

när hjärtan spånande månars natt
med fel ögon och tonvis tunga frågor
som om halvvägs vore giltigt

över dagar aldrig förklarade


fel ögon
och oceaner väljer andra länder medan såren
förblir öppna

fler ögon låter tårar torka
låtsas inte om

 

sakta torkar jag och mitt övergivna land
den tår
vars själ orkar vandra


i helium
come baby

come baby cry me


real reality som från vagga till nu när
din panna är enda backen uppför

och bröstet hävs utan lättnad
och jag känner det

 

alla vittror viskar vinterkrumt

come baby

 

cry me

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 231 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-21 03:31



Bookmark and Share


    Herr Ångest
Mm, känne rigen känslan-- är själv uppfylld av liknande saker.. i min ensamhet.. lysnades på just Dylan också av ngn anledning...
vilket gör det hela än mer levande o kusligt..

Bra!
2008-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri