Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världens ljus

Världens ljus


Ett barn är fött
Till världen har du kommit
ur dunklet som tändes
Åh, du är så blå, där du ligger
på min fuktiga mage
Dina ögonlock är slutna
som blommans krona
före den känner den varma vindens kyss
Det kliar i dina ögon,
salens starka ljus gnuggar dina ögonlock
Dina små fötter sparkar krampaktigt mjukt,
som en fjäder långsamt stryker min hud
Din första sång fyller min lycka,
det är som om jag fått uppleva
världens åttonde underverk
Det känns som ett mirakel
När lyckans tårar rinner ner
från mina tindrande ögon
Du mitt barn med ditt fyllda gälla skrik,
jag önskar innerligt att jag kunde hjälpa
Jag trycker dig ömt och försiktigt
mot mitt ena nakna bröst
Du känner, fastän du ännu inte förstår
mycket av världens ljus,
att det blir till tröst för dig
Om ditt ljus ska våra fränder värna
och nära lära känna din lysande stjärna
Ett barn är fött –
till världen kom du ur dunklet som tändes

copyright




Fri vers av shamwari
Läst 165 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-12-22 21:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

shamwari