Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankedikt

Tankedikt


En tanke, föresvävande tanke
uppenbarar sig från det abstrakta

Plötsligt känns den träffande, konkret
som om den är på väg att utveckla
embryots innandöme – konstruktivt

En tanke som tornar upp på ett högre plan,
filosofiskt avvikande
flyende oreflekterade tankevyer

En tanke som reciterar
sinnenas banbrytande mönster

En tanke som väcker, vederkvicker
det goda, positiva
i den ambivalenta ångesttunga själen

En tanke som leder bort från chimärens förljugenhet
till realitetens spontanitet

En tanke som ser sanningen
ur ett realistiskt temperament
emotionellt bejakande

En tanke som förpassar likgiltigheten
till dunklets djup
vägvinnande gror fröet sakta uppåt,
men säkert - mot ljuset

En tanke, föresvävande tanke


copyright




Fri vers av shamwari
Läst 231 gånger
Publicerad 2008-12-29 23:01



Bookmark and Share


  Miss Mod
Ibland är det knappt någon skillnad mellan det abstrakta och konkreta, de kanske gifter sig med varandra.
2009-01-01
  > Nästa text
< Föregående

shamwari