Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bokskogen



Bokskogen


Fjolårsbladen prasslar i stilla bokskogen.

Vad är det för sorl därinne?

Är det hjortar som brölar parningsaktens

perenna refräng eller är det något annat

som sökt sin tillflykt

till faunans o florans stilla sfär?

Det jäser i kroppen, måste gå dit hän

och se medan man är här.

Två kroppar synes för synen

där de ligger intimt mätta, belåtna,

gripna av vårens lystnad.

Luften känns ljummen skön som nysilad mjölk

När jag efter en stund diskret smyger mig bort

från de genuina bokarnas horisont,

hörsammar jag åter prasslet bakom mina mjuka

försiktiga steg,

som avtar mer och mer i den stilla bokskogen





copyright




Fri vers av shamwari
Läst 211 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-12-29 23:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

shamwari