Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nysådd på Bricka 3 (Arbete): Tillåten må bra och det bara


rinner av mig som våren

 

 

 

"Söker fin nyplöjd harvad åker

gärna lite lut

på lagom längsme' där skörda

blir nästa jobb."

 

 

från pannans fåra

efter fåra ner

i vindlande banor

 

kanor

 

 

y e s

           vad

                   det    går

                                        redigt

                                                               undan

 

 

 

 

 

ner

 

 

 

genom armar

ut genom händer

fingrar

 

och smatter hörs

rad efter rad

 

i alla mognande ax

sående ny galax

 

glad

för förut sett med skuld

gnistra sen av guld

 

[som året har sin tid, har även uret sin - och tid är konstruerad kontroll]

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 157 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-26 06:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri