Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har tänkt skicka in följande text till en tävling. Skulle bli tacksam för era kommentarer. Vilken av versionerna är det bäst flyt i? Och andra kommentarer givetvis också välkomna! Tack...


Dröm vidare, du barn av morgondag

Version 1:

Dröm vidare,
du barn av morgondag.
Gryningen är ännu ej kommen.

Vila i ditt mörker,
i ditt sinne, i ditt våta.
Alla dina synder är förlåtna.

Finn frid i din framtid,
i din skepnad, i din tro.
Låt all världens bekymmer bero.

Fortsätt din vila,
din ro och din sömn.
Älska ditt liv, älska din dröm.

Dröm vidare,
du barn av morgondag.
Gryningen är ännu ej kommen.


Version 2:

Dröm vidare, du barn av morgondag.
Gryningen är ännu ej kommen.

Vila i ditt mörker, i ditt sinne, i ditt våta.
Alla dina synder är förlåtna.

Finn frid i din framtid, i din skepnad, i din tro.
Låt all världens bekymmer bero.

Fortsätt din vila, din ro och din sömn.
Älska ditt liv, älska din dröm.

Dröm vidare, du barn av morgondag.
Gryningen är ännu ej kommen.




Fri vers av Daybreaker
Läst 368 gånger
Publicerad 2005-08-22 00:08



Bookmark and Share


  Nic
Härlig text att läsa så här före sängåendet. Tyvärr är jag för trött för att analysera och kritisera, så jag säger kort och gott text 1. Tycker väldigt mycket om rofylldheten, tar den med mig in i sängen Text II var för kompakt. Lycka till, tala gärna om hur det går :)
2005-08-22

  Daybreaker
Håller med er om version 1 - den känns bäst i hjärtat! Tack för era kommentarer!
2005-08-22

  Daniel_78 VIP
Oh detta är ju en av mina favoriter..
Jag lägger min röst på första versionen,
tycker rytmen blir bättre i den,
jag läste version 2 alldeles för snabbt.
Lycka till i tävlingen!
2005-08-22

    ej medlem längre
Jag tycker bäst om version 1. F.ö. är det en vacker, klassisk och tänkvärd dikt tycker jag, lycka till! :)
2005-08-22

    Evve
jättefin!
2005-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Daybreaker
Daybreaker