Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En väg i totem: .. och Alla andra djur hava jämte mig... så


när kommer du, när

 

 

som när jag glömdes en sensommarkväll

under en planktrave på vedbacken

 

som när jag vaknade och gården var tom tyst

och katten som väckt mig med torrt gräsprassel

förstelnad i öppet vakande lyste sina gula

 

som när jag trots ljuden vände ryggen åt

den mörklagda byggninga' där fladdermössen

började röra på sig

 

för att komma hem

för att hinna

 

komma hem

 

igen

 

det jag inte visste var

att jag en sommar

skulle känna Bat på riktigt

i handen

skulle känna Cat i alla lägers vakor

alla hems högsta hyllor

 

skulle bränna

 

egna pälsars ragg för skydd 

för att vägra gå i krig

men gå själv

 

med Döden på min axel viss

om livets njutningstid i fasor

 

 

och bara 

 

gå 

 

Hem

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 171 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-30 01:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri