Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven 1966....14 år var jag då och nu...densamma


Cirkeln

Cirkeln

Eldande tungor, iskylda svar
Hetsande massor, av den ensamme tar

Urblekta lakan, människans ägodel
Falska löften, synliga fel

Det finns tårar, det finns sorg
Det går fort på livets torg

Sådan är cirkeln, ond och god
Livet hängande i ett snöre, ett lod

Rött lyser skenet från bedragarens brott
Stämplad är den som domen fått

Somrar, vintrar, år passerar fort
Spelet fortsätter, alltid nya kort

Gråt du människa intill ditt slut
Ljuset blåses sakta ut

Grånad horisont blir ny
Guldbestänkt dag, kan ännu gry..





Fri vers av Sonja Sidorow Lapington
Läst 248 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-30 23:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sonja Sidorow Lapington
Sonja Sidorow Lapington