Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

doften av ett gammalt unket år




Nu lägger döden in i formalin
det minne som blev format av i går
som rännstensbäckar smutsade av vin
och doften av ett gammalt unket år

Men livet pressar fram historiskt hopp
ett spädbarn blint av festens skarpa ljus
likt Fenix rest ur dödens brända kropp
där gravsten bildar hörn i nytt livs hus

Och minnet av det år som redan flytt
till tidlöshetens ström av det som var
behöver inte längre göras nytt
ty
- att leva är att älska det vi har











Fri vers av halmstrå
Läst 301 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-01-01 15:09



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Mycket fint rimmat och med en innebörd större än titeln först antyder.

Applåder!!
2009-01-10

  Kristina Wallbing
Hoppfullt skrivet om att lämna bakom sig. Och försoning med det som varit.
"där gravsten bildar hörn i nytt livs hus" är en stark rad. Att det mest smärtsamma kan användas till något helt nytt och meningsfullt.
2009-01-04

  Erik L
Tackar för en mycket välskriven dikt som gläder den rim- och rytmälskare som jag är. Bravo!
2009-01-03

    papillon
Här är formen enkel men exakt och den bildar en mycket effektiv ram kring ett extistensiellt laddat innehåll - endast till ytan är detta en "nyårsdikt" - jag läser in ett större skifte än så i denna text kemiskt fri från all banalitet.
2009-01-01

  korpfjäder
Det gamla i det nya, gravstenen som hörnsten... du kan din bibel du även om du säger dig vara fri från det vi kallar tro...
snyggt!
2009-01-01

  Michaela Dutius
En fullständigt suverän text som berör på djupet
2009-01-01
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå