Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samma sätt olika namn



Förut hete de ”Guldgruvan”
Och liknande
De ställen som sålde
En massa återtag på ”rea”

Numer så heter det
”Kvarndammen” och dylikt
Gemensamt för dem är att
De konkurrerar med sina kunder

På högst olika villkor
Det kan kallas för kapitalförstöring
Eller ”dödande av marknad”
Men är i högsta grad ett krisbeteende

(i nöden prövas vännen
”vännen” i detta fall är finansbolag
och deras ägare bankerna)

(bankens dotterbolag, skeppar ut
grejor billigt samtidigt som man
dödar marknaden för sina kunder)

(det bringar större förluster för bankerna
med fler konkurser men vad bryr sej de
om det)

(och för att inte tala om allt mänskligt
lidande)




Fri vers av LassO
Läst 177 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-01 15:19



Bookmark and Share


  RogerIvan
Nää... Bankerna och finansbolagen är inte våra vänner. De säljer pengar till oss. De är alltså försäljare, och vi är kunder. Fast det är ett ojämnt förhållande då de kallar sig vår personliga bankman/bankvän. I praktiken så leker de med våra pengar och vi betalar dem dessutom för detta plus att om det går fel så bär vi själva ansvaret då de endast försökt hjälpa oss:)
2009-01-01

    Pascali
Död åt kapital! Död åt masskonsumtion! Död åt företag som utnyttjar människor och djur och förstör miljön!
2009-01-01
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO