Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ny-Månan

 

nymåne
och jag är också som ny
nystartad
ny-Månan

vid nymånan
kunde man spå väder
en månad framåt sa de gamle

jag spår ett klart väder
med frisk kyla i luften
krispigt frostgräs under stövlarna
och nya vanor

blå kvällar spår jag
och ett sinne som lättar
minut för minut




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 236 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-01 19:40



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
En dikt med mycket livskänsla och väl valda ord. Gillar särskilt: "krispigt frostgräs under stövlarna/och nya vanor" och "blå kvällar spår jag/och ett sinne som lättar/minut för minut" Tar till mig det och spar i hjärtat.
2009-01-02

  Bjarne Nordbö
Gör dig gärna sällskap på den färden.
2009-01-01

  kia k-n
Härligt och upplyftande.
Den spådomen både hoppas och tror jag slår in!
Blå kvällar...mmmmm
2009-01-01

  Larz Gustafsson VIP
Spådom är inte min kopp té, men jag ösnkar dig av hjärtat allt det bästa man kan få som människa.

Tycker mycket om det där med de blå kvällarna och lättnaden i sinnet.
Det tar tid. Det är en process. Som en gryning.
2009-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger