Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är detta för land?

 

och nu då
vad är detta för land
med så hög himmel och ändlös vy
vad är jag för Robinson
som strandat på den här ön
vilsekommen
i nytt

vad ska jag göra av allt detta
som bräddfyller mina händers skål
med ljus
ljus strömmar mellan mina fingrar

begär det något av mig
eller är det en gåva
till min mänskliga ensamhet
min ensamma mänsklighet
som står förundrad
vilsen inför allt

är det fotspår i sanden
eller är det jag själv
som går runt i mina egna cirklar
mindre än någonsin förr

övermäktig
faller tiden över mig
och slår mig till jorden med insikt
att många gått här före mig
och det är en enslig trakt
mitt eget land




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 229 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-02 13:04



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Vackert och välskrivet igen. - Det tar ett år säger man, att finna sig till rätta ...
2009-01-02

  Larz Gustafsson VIP
Väldigt fin dikt.
Känner du dig som en främling i ingenmansland?
Så kan det vara när man klippt sina band.
Men jag tror det är en gåva.
Där är det bäst att jag sätter punkt...
2009-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger