Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kantstött

Trasigt, sårigt, blödande kött
allt har förändrats, någon har dött
kvar står en kvarleva, med arvet vi fått
letar i skärvorna, havet är blått
drömmaresjälar, bär gåvor i mängd
öppna en väg, skjut upp grinden
till ännu blommande marker
ur fröet som såtts uppstår åter
livet till att bära en prunkande bild
av någon som är både rättvis och mild
tordönsstämman ljuder snart i natten
då universums sista steg ska tas
och den nya, levande dagen ska nalkas
de ödmjuka, jublar vid dina grindstolpar
och de fattiga blir rika av liv, äkta och sant
Du ska träda in på arenan, och med dig kommer
det nya, jag längtar, jag kan höra vingslagen
från Anden, från det femte väderstrecket!




Fri vers av palle
Läst 299 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-01-02 19:14



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Rättvis. Framför allt rättvis.

Väldigt bra skrivet, Palle.
2009-01-02
  > Nästa text
< Föregående

palle
palle