Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vitmenat


januari

fuktrimmet
har vitmenat fälten
över granskogsbergen
jagar blåmolnen
luften andas
tungt och återhällsamt

det trycker på
från havet
kölden har
släppt på termometern
men det är kallare

råkylan
trycker in oss
i husen
vedlagren sjunker
västkustvinter

om längtan kunnde värma
vore jag alltid varm




Fri vers av tom boreland
Läst 281 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-01-03 08:40

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  lyckeli
ja, oj vad varmt
det vore även här då...

ljuvlans rader ju!
2009-01-04

  Jessica Ebbesson
Vilka fina slutord!
2009-01-03

  Blåbäret
ja nu är det gott att ha elden brinnande för skön värme...sköna rader och de två sista är extra känsliga...
2009-01-03

  Cris
kallt och rått

två små fina rader i botten
2009-01-03

  KristinaE
.. skön prosa - underbart slut - önskar så att det bär till möjlighet för oss frusna! Att längtan kommer att värma nu och sen!
2009-01-03
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland