Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sysslar med släktforskning, fy va tråkigt säger en del. Men jag finner ett nöje i att gå bakåt i släktleden.


Jorden snurrar så även livet.

Vem var du min älskade farmor?
Jag minns dej men vet inte mycket om dina rötter.

Barfota fick du gå till skolan.
Skor fanns inte till alla syskon.

Nu har jag hittat år och datum när du
och farfar gifte er i prästgården.
Var du kär var du lycklig?

Tio barn födde du och fostrade i ett rum och kök.
Utan vare sig vatten eller el.

Jag är farmor själv nu och kan inte låta bli att
jämföra då och nu.

Vet man inget annat så går det brukade någon säga.
Jag förstår nog att det var så för dig.






Övriga genrer av Ezmeralda VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-03 12:12



Bookmark and Share


  Vind
Utan rötter är man tokvilse...
2009-01-14

  Nina Ahlzén
Å, jag håller med dig, det är jättespännande! Vad hade dom för drömmar, hur såg dom ut, var dom lyckliga...Håller på med släktforskning själv och det är superintressant.
2009-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP