Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Thera - Santorini)


Thera femtonhundra före Kristus.

 

alla de galna känslor
som tog mig dit jag inte ville
brinner kallt som is nu
spetsade
på stjärnhimlens vassa spjut

tänk om mig att jag var
en hygglig själ
ja - som en sovande vulkan
glöm mina utbrott
jag rår inte med min inre glöd

det är minus 69 grader Fahrenheit
under Orions bälte
jag smög ner min hand
och ifrån krigaren steg ett moln av ånga
som dimridåer på the Milky Way 

tänk om mig att jag var solig
som Thera 
femtonhundra före Kristus
glöm mina utbrott
calderan är allt som återstår




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 225 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-01-05 00:28



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
En bön om förståelse efter vanmaktens framfart känner jag in i din igenkänannde text.

Eva
2009-01-05

  Larz Gustafsson VIP
"glöm mina utbrott
jag rår inte med min inre glöd"

Underbart. En vädjan till medmänniskans förståelse.
2009-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger