Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tavla i sinnet. En filmruta i verkligheten. Ett ögonblick. I evighet.


Kärlek? i vinternatten

Minns det fortfarande väldigt tydligt

fastän det var tre månader sedan nu.


Mätaren visade på 50.

Såg det röda

och saktade ned och stannade.

Grönt.

Upp i 30 och det var skymning.

Isen knastrade under däcken.

Snön hade smält bort det mesta.

Nu nästan barmark.

Och ett tunnare lager is.


Saktade in vid vägbulan och blickar åt vänster...

Där står hon.

Står där med sin hund vid broräcket, blickande utöver Svartån,

med skymningsröda himlen ovanför sig.

Speglar sig i det annars svarta vattnet.

Med ryggen vänd mot mig,

och hunden blickar också ut över stadslandskapet.

Med björk och asp längs med åns kanter,

den lyktbelysta stigen på höger sida om ån

ringlar sig som en orm.

Kyrkobostaden till höger

en mindre gångbro längre bort mot horisonten.


Stämningen, känslan, vyn och ljuset

som smekte vyn var som tagen ur en film.

Jag stannade upp i tanken


men bilen rullade sakta vidare. En känsla hos matte och hund

utav frid och njutning.

Hur hon stod avslappnat

med höga svarta stövlar och lutade sig över broräcket.

Hur hunden förnöjt blickade ut.

Det var som om det mina ögon tog in visuellt var regisserat.

En tavla. Det fanns en djupare känsla där.

Såhär i efterhand önskar jag att jag gått fram

och sagt hur härligt det såg ut när jag dem.

Jag önskar jag hade gjort det.




Fri vers av 1up
Läst 580 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-01-05 23:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

1up
1up