Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kardemumma-minnen.



Tick, tock, tack
tackar så mycket
stackare i stycken
paragrafer och oktaner
nykter som full
mullbärsskog.

Ta mig i drömmen.
Ta mig, härifrån.

Smek mig vid vinden
och våra svarta hav
blåbärsbris över tundra
håll din varma hand
utöver min kala skuldra
fäll fjällen över mina ögon
sjung din sång.

Låt mig blunda
ack, låt mig blunda.

Vinbärsranka ankar sig fast
avdankrad drömslättsplats.

Allt går så snabbt.
Allt går så snabbt.

Allt går så sakta
mäkta belåten dag
långsamt tillar över
piratskepp och rövarborg
drömmen tillåter att glömma
förlåter för att gömma
somna bort
all eventuell sorg.

Kullerstenstorg klick-klack-klock
klockan blockar gula stugors ljus
jag drunknar halvnaken
i mustig mjöd
brus skum
lugn
lilla Cissi, bara lugn.

Bara vara
åtta i en barnaskara
bilsemester djupdyksfärd
evig asfalt
sandad atmosfär.

Jag är precis här
just här
här är jag.

En, ett, flera, sätt. Sätt, fart - en.

Enbärsbuske, smörblomma
purjolök, potatis, kardemummagröt
sång, dans, vals och tango.

Mamma skrattar, Pappa ler.

De bara ger och ger och ger
och jag bara tar
för jag är bara barn.

Nysta upp mitt garn
Kyss min bleka panna
Värm min lilla hand
Gör mig mäktig
Gör mig stark
Bryt min bark

Innan
För.




Fri vers av Skosnöret
Läst 463 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2009-01-05 23:51



Bookmark and Share


  aol
gillas så fin skift
2011-09-01

  Rozhan
va söt!
2009-02-22

  L Patrik W Johansson VIP
Kardemumma som skapar hjältar poeter.se/viewText.php?textId=810940

Be well,
LPWJ
2009-01-07

  MeAmmie VIP
Hela texten är underbar! helt perfekt faktiskt men dina slutord är kanon! <3/Ammie
2009-01-06

  L Patrik W Johansson VIP
Fin poetry slam...bokmärke.
jag håller precis på att lägga upp n del barndomsminne texter.
Men om de är slam vet jag inte, möjligtvis med slamkrypare på fötterna.
Letting my mind fly, är dock slam...
vad fint man stavar när det är sent.

Be well,
LPWJ
2009-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Skosnöret
Skosnöret