Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gruva dig inte för natten

 

Du såg en solnedgång.

Gruva dig inte för natten.
Var inte rädd.
Gå rakt in
i dess sammetsmörker,
era händer
sammanflätade.

Du vänjer dig
vid mörkret.
Känn varandras
närhet, skörhet,
styrka.

Gruva dig inte för natten.
Utan den -
ingen morgon.

Gruva dig inte för natten.
Alla dess stjärnor,
och drömmar
ska vaka.

Kring dig
strömmar livet
oändligt
och
kärleksfullt.

Du ser en soluppgång

och du ska värma
ditt ansikte
i ljuset.

 

 

 




Fri vers av Madeleine Ågren (Maduska)
Läst 823 gånger och applåderad av 33 personer
Publicerad 2009-01-06 00:01



Bookmark and Share


  Karin Andreasson
Den är så fin den här. Passande för nu ska jag gå och lägga mig. Tror jag sover gott efter att ha läst den här dikten. Tack ska du ha!
2009-02-04

  Vanja-Kristina Morgell
Det här är jättefint!
2009-01-10

  Eva Langrath VIP
Så vackert och trösterikt.

Eva
2009-01-09

    Birgitta Wallgren
Trösterik!
2009-01-07

  Alfie M
En vacker och varm dikt som skänker trygghet.
2009-01-07

    Bodil Sandberg
En fantastiskt vacker dikt!!

gruva dig inte för natten
utan den - ingen morgon
gruva dig inte för natten
alla dess stjärnor och drömmar
ska vaka

enastående fint!!!applåder!!
2009-01-07

  Peter Matsa
Fantastisk... skrivs så varmt och övertygande. Mycket bra!
2009-01-06

  friheten
vacker
2009-01-06

  dubbelve
Du är så himla duktig! En härlig och vacker dikt.
2009-01-06

  Teresia Ridell
Uff...går ju inte att hålla tårarna tillbaka..så vackert, ömsint och värmande. Som en vaggvisa på hög nivå, som lugnar ända in i själen.
2009-01-06

  Blåbäret
oj så vackert...gillade så
"Gruva dig inte för natten.
Utan den -
ingen morgon." Natten är något
som ska igenom bara...
2009-01-06

    sunnanvind
Tack! Fantastiskt...vet inte vad jag ska säga..tusen tack!!!!!! Kram!
2009-01-06

  Måna N. Berger
Den här dikten stämmer mig nästan till andakt, så vist och vackert!
2009-01-06

  glittertindra
precis.. en soluppgång väntar... klokt..
2009-01-06

    deb8
jättefint, satt just och grämde mig för nattens demoner..tack;)
2009-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Ågren (Maduska)