Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har just fått veta att EU har ändrat sitt regelverk. Dessa sardiner som en tid måste säljas under namnet brisling får åter kallas vad de är om de även betecknas med sitt latinska namn Sprattus Sprattus. Sången finns som video på youtube.com/stenhur


Kung Gustafs sardiner

När som jag blir hungrig och min mage börjar kurra
tar jag ur skafferiet en porträtt av gamle Gurra
och under denna kungligt förnäma fasad
så finns där en konserv som nästan alltid gör mig glad

Ja Gustaf den femte han gick inte av för hackor
så gärna lägger jag hans produkt på mina mackor
han måste ha jobbat i alla sina dar
för ännu finns det burkar med hans sardiner kvar

Och även fast jag nöjer mig med ganska enkla viner
vill jag på mina mackor ha kungliga sardiner
dom smakar så ljuvligt dom smakar så gott
så bättre kan ej finnas på kungens eget slott

Säga vad man vill om kung Gustaf som landsfader
men han la sardinerna i jämna fina rader
och härskare har kommit och härskare har gått
men alla ska dom mätas med eftervärldens mått

En del har flyttat gränserna runt om sina riken
men snart är dom tillbaka i samma gamla diken
en del blev populära på bröd och skådespel
en del har styrt och ställt så nästan allt har blivit fel

Men Gustaf var en hyvens man och nu så vill jag tacka
den kung som gjort sardinerna till denna goda macka
jag bugar mig och säger när dom ligger på mitt bröd
"Sardinen lever vidare när konungen är död."




Bunden vers (Rim) av stenhur VIP
Läst 2776 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-06 00:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bravo, bjöd på leende också...
2009-01-27

    Maria Malm
Fint diktat om detta pålägg.
2009-01-06
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP