Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
krig


Gazaremsan brinner!

Jag såg bilder från Gazaremsan på teven idag
människor i fångenskap
ofrivillig fångenskap
lemlästade
instängda
utan hopp
världen tittar på
via medier
media rapporterar
tv, radio, tidning, internet online
politiska expertuttalanden
världen iaktar
dom är terrorister
ett krig mellan två länder
det ena landet har makten
med stöd från den mäktige i väster
ett land med en blodig historia
massakerade
förföljda
utrotningshotade
världen fick dåligt samvete
ville kompensera
det andra landet är inget land
en Gazaremsa
en smal remsa
utan passage ut mot världen
instängda
som råttor i en bur
de förföljda förföljer
massakerar
utrotar
världen vakna upp!
agera
innan det är för sent




Fri vers av Karin Andreasson
Läst 240 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-01-07 06:07



Bookmark and Share


    tramp
Jo, det är Hitlers fel alltihop !
Så det viktigaste är hur kan en varaktig fred uppnås
och våldet stoppas som bara skruvas upp hela tiden.
2009-01-07

  Karin Andreasson
1948. Staten Israel utropas efter andra världskriget. Världen känner dåligt samvete för sin utrensning av judarna. Palestinierna föses åt sidan. Området runt Israel och Palestina har en lång och komplex historia. Den får inte plats här. Faktum är att länge levde i området olika religiösa grupper med egna kulturella och sociala traditioner sida vid sida. Både judarna och palestinierna är offer. Göran Rosenberg, själv jude, är en frisk fläkt i debatten. Lyssna på honom. Allt är inte svart eller vitt.
2009-01-07

  Larz Gustafsson VIP
http://www.mfa.gov.il/MFA/Terrorism-+Obstacle+to+Peace/Terror+Groups/Hamas+terror+attacks+22-Mar-2004.htm

2009-01-07

  Larz Gustafsson VIP
Hur startade det hela?
Är du medveten om det?
Hamas har kategoriskt saboterat alla fredssträvanden och som vanligt är det enbart Israel som förväntas göra eftergifter.
2009-01-07

    tramp
Bra skrivet om det hemska som händer.

Jag tänker på människornas fasa som blir utsatta
för sina ledares oförmåga att kunna lösa konflikten.
Lidandet finns givetvis på båda sidor gränsen. Den enda makt som
kan stoppa kriget är USA men si det går ej för då skulle det stora världs
samvetet tappa sin kontroll över arabvärlden och oljan !

Åpplåd till dig som skrev !
2009-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Karin Andreasson
Karin Andreasson