Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett blödande hjärta i olja

Ett blödande hjärta i olja
så naturtroget målat
att man kunde tro
att det var riktigt blod

Stackars konstnär som inte inser
att neoneorealismens tid är förbi
Nu målar man neoneokonstruktivistiskt
och detta hjärtas försök att slå
är bara krampryckningar
ur ett förgånget decennium

Men fastän tavlan här förtjänar vårt förakt
så är det riktigt rörande att se
hur blodet bokstavligen
väller fram ur såren, men

även fast droppar faller ner på golvet
som faktiskt börjar bli
riktigt blodbefläckat
så kan man inte acceptera vilka
anakronismer som helst

Inte ens om dom fyller rummet
med ett tydligt bultande
som tilltar och verkligen skapar
en ödesmättad stämning här inne

Ja, faktiskt får man känslan
av att det är någon
som håller på att dö här
inför våra ögon

Vaktmästarn!
För bort den här tavlan!

Vi har kommit för att titta på konst
ytor, linjespel och färgklanger
inte för att se hur den där idioten
offrar sitt hjärta på ett altare
som inte finns




Fri vers av stenhur VIP
Läst 851 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-07 14:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP