Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Segrarinnan

En susning
Något viskas
Fotspår i leran
Prassel bakom buskarna

Nu är det hemlighetsfulla igång

En röst sjunger
Ensam sitter en
Kvinna i det kalla
En vacker sång
I det dystra regn

Djuren har stigit fram
Hemligheten har avslöjats

De är där
För att
Skåda det varma nakna
I kallheten

Hon som får solen att skina
Kvinnan som får regnet att försvinna

In välkomnas segrarinnan




Fri vers av Bellé
Läst 289 gånger
Publicerad 2009-01-07 15:28



Bookmark and Share


  Prästen utan religion
Ursakta, jag skriver pa ett engelskt tangentbord...

Mycket fin dikt far jag saga! Mytologiskt harlig och den lamnar en doft av urkraft i nasborrarna.

Kanner mig dum som fragar men foder (den sa kallade "hemligheten" och "hemligheten avslojas") kvinnan ett barn ("segrarinnan") som valkomnas och mottas med gladje av varlden
("Djuren har stigit fram,
Hemligheten har avslöjats,
De är där,
För att,
Skåda det varma nakna").

Denna dikt hade passat som en del i en religios skrift med miljoner av troende. Bra att naturen kommer for att beskada barnet istallet for de tre visa mannen.

Bibeln fast battre.

Inspirerad sa vill jag bara oppna fonstret och vrala ut urkraft over staden...
2009-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Bellé
Bellé