Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(ännu en av min Fars dikter)


I vimlet på nödens gata

Mina tårar döljer mig för världen
och min trygghet är din öppna famn
glädjen från den egna härden
är en eld som håller själen varm
Runtomkring, där hatets stormar rasar,
råder ångest, lidande och nöd
från mitt öppna fönster ser jag det, och fasar:
Världen är på väg mot säker död.
Men i vimlet där på nödens gata
går en högrest man med vänlig blick,
stannar gärna till om nå´n vill prata,
generös och artig i sitt skick.
Plötsligt ser jag som ett hav av strålglans
som omger helt hans högresta gestalt
och allt blir ljust och varmt och vackert
från att ha varit mörkt och dött och kallt

7/2 - 79




Fri vers av palle
Läst 354 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-01-07 23:05



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Se det var mannen Jesus som segrat i Sin död. Som ropat ut för världen med hela hjärtats glöd de ord som skakat himmelen och Satans andehär, de sköna orden: Det fullbordat är".
2009-01-08
  > Nästa text
< Föregående

palle
palle