Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag gnäller om att jag bor i en risig hyreslägenhet där man får vänta tills silverfiskarna flytt över badrumsgolvet innan jag kan gå in


en innerstadsgård kan vara som en förtrollad

Där jag bor
har jag fönster åt gatan
och fönster åt gården

tittar jag mot gatan
ser jag en trist fasad
en skola som är mörk för det mesta
med spår av en brunnen moppe
sotet når två våningar upp

utanför går bussarna varje minut
stånkar och stönar uppförs
rusar nerför mot barnen
billarmen tjuter om natten
motorcyklar rusar

tittar jag mot gården
ser jag snö
sex julgranar glittrar
och alla ljusen på balkongerna
stjärnor i fönster på andra sidan
sällan ser man barn som leker
bara pensionärer som i sakta mak
andas lugn




Fri vers av Gunsan
Läst 210 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-01-08 20:54



Bookmark and Share


  Trädflickan
Låter lugnt med alla pensionärer och sex julgranar som glittrar är nog ändå en vacker syn. Men sen har du tjutande billarm och rusande mororcyklar så det är ganska varierat. då kan du välja vilken vy som känns mest lockande för stunden ;)
Roligt att läsa din beskrivning om din bakgård.
2009-01-10

  Miss Mod
Du speglar verkligen tomheten.
Synd att silverfiskar inte kan vara mer tama och väluppfostrade, att de jämt bara sticker iväg.
2009-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Gunsan
Gunsan