Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta handlar om min fd sambo (och vår relation )som jag fick min son tillsammans med.Diverse problem gjorde att vi separerade efter 3 år(sonen är nu 21) Nu finns han inte längre kvar i livet,den mannen,sedan 2 år tillbaka.


Knuten

Det var du
och jag.
Det blev vi.
Vi blev tre.
Vi var vi
och det var inte enkelt.

Jag stod för skulden
Du för skammen.

Den knuten blev hård
hårdare hårdast.

Den satt där efteråt också
i alla åren
med barnet mellan oss.

Jag står fortfarande
för skulden.
Den är min och den bor i mej.

Du är helad nu
skulle inte tro något annat
än att man renas i nåden
när döden knackar på pannan
och uppbrottet sker.

Vi kunde aldrig vända våra
tomma händer
uppåt mot varandra
som snäckskal
som en fridens lotusblomma
i ödmjukhet

lika olika
lika stolta
lika rädda
och knuten var där
även
när jag kysste din panna
den sista stunden
innan ditt upp-brott.

Jag vill försonas

Är det för sent
utan dej?








Fri vers av durr
Läst 356 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-01-09 23:18



Bookmark and Share


  Rosen VIP
Fruktansvärt bra skrivet...om kärlek, skuld, skam och ett uppvaknande med hopp om försoning.
Gillas skarpt!
2009-01-12

  Carola Zettergren
Fantastiskt poetat och mycket starkt berörande!Applåder!!!
2009-01-11

  Lejonhjärtas poesi
Det är aldrig för sent för vare sig försoning eller förlåtelse och det är vackra ting i livet.
2009-01-10

  Kim VIP
Självklart inte! Hälsn Kim
2009-01-10

  tom boreland
du träffar något väsentligt
2009-01-10
  > Nästa text
< Föregående

durr
durr