Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

frihet bakom murar - villanelle för en döende kultur


Så bygger mänskan nogsamt livets mur
hör bergvägg tala när hon ändlöst hackar
till skydd för mörka makter byggs kultur

runt ömhets huvud rakat i tonsur
att böjas samman med de frommas nackar
må mänskan nogsamt bygga livets mur

och fläta guld till tidlös säker bur
Förundrat hör man fångarna som tackar
när mörka makter skyddar byggd kultur

men ändå väntas frihet födas ur
den makt som mänsklighetens drägg belackar
-Så bygger mänskan nogsamt livets mur

och hukar för att undgå tordöns skur
av vredgad blick som bokligheten flackar
-Till skydd för mörka makter byggs kultur

och mänskan liknar mer och mer ett djur
när i de egna leden sprids vad makten kackar
här avslöjar man ogenerat hur
en mänska nogsamt bygger livets mur




Fri vers av halmstrå
Läst 331 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-01-10 15:45



Bookmark and Share


  Inkarasilas
Imponerad och betagen, som en fransk fläta. Härligt dunkande i mina öron och det löper snyggt, hackar inte till någonstans och innehåll. Inåsta är somliga i själv och andra av folkets dömande fingrar. inmålade i hörn sitter möss och darrar. Somliga slår hål och rymmer. Synnerligen snyggt och vasst.
2009-01-12

    © Birgitta Wäppling VIP
Instämmer med korpfjäder...
En dikt som formligen talar till läsaren, rytmiskt och väl rimmat, flätat med skicklighet.
Du måste bli publicerad och det bums!! Förläggare...(busvissling), se hit!
2009-01-10

  korpfjäder
åh, den här vävningen, flätningen och rytmiken tilltalar mig- svårt att få ihop kan jag tänka mig. Men det rycker i rimflätningsfingret.. man kanske skulle prova...
2009-01-10
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå