Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det ouppnåeliga



Är det det som gör kärleken så oupphörligt attraktiv
med denna mystiska makt som ständigt förnyar sig
och alltid drar i dig igen och rycker upp dig
för att aldrig överge dig eller lämna dig i fred,
det faktum, att den sanna kärleken är ouppnåelig,
så att du alltid strävar efter vad du aldrig kan nå
och alltid söker efter vad du aldrig kan finna?
Det absoluta kärleksidealet finns,
och därför är det vad vi alla alltid jagar efter,
men problemet är, att det är aldrig praktiskt
men bara alltid förblir en teori som aldrig kan realiseras.
Ändå håller vi på och försöker utan att någonsin tröttna
i denna den absoluta fåfängans jakt
på den ständigt undflyende förtrollande hägringen,
som ingen kan förneka att alla ser
men som vi lika litet kan konkretisera
som klättra upp på regnbågen;
men försöket är väl vad som mest av allt
dock håller oss alla uppe och levande.






Fri vers av Aurelio
Läst 326 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-01-11 10:11



Bookmark and Share


  ~Leonardo~
Känner igen det så, temat över kärleken, dess dygder, och ouppnåelighet. bra beskrivet av dig.
2009-01-26

  Michaela Dutius
kanske är det så att den är ouppnåelig för att få oss att tsräva framåt...mycket fin text som tänder många tankar
2009-01-11

  Anders P VIP
Som den ouppnåliga moroten på spöet framför åsnan får den att gå framåt.
2009-01-11

    ej medlem längre
Bra beskrivning av det ouppnåeliga. Och din slutsats känns viktig och sann
2009-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio