Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill inte läsa vackra dikter

 

Stränder och hamnar

Värme och famnar

Änglar och himmel

några vackra blommor kanske?

 

Men jag vill inte läsa dikter som är vackra för livet är sällan vackert utom möjligen några korta stunder. Resten av tiden fördriver vi med att jobba med smärtan eller tristessen och att längta till en liten vackerstund igen.

Så jag vill känna din smärta, läsa om din tristess och kanske någon gång om din längtan.

Kräks äckligheter över mig, gärna lite liklukt eller så. Ös sur galla över mig och dränk mig med din bittra svada.

Eller få mig att skratta eller i vart fall le en smula.

Jag vill inte läsa vackra dikter för de är inte du, de är bara ord skrivna på en ridå sammansatta för att vara inget annat än, vackra. Jag är ibland nyfiken på dig där bakom ridån hur ovackert det än är där.

 

 




Prosa (Prosapoesi) av Lena Krantz VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-01-11 13:52



Bookmark and Share


  RogerIvan
Jag kan sockra lite extra så jag får min efterrätt.
Men, socker på socker jämnt.
Nä, det är inte min melodi heller...
2009-01-13

  Ronny Berk
en intressant rubrik som drar till sej mitt intresse, kanske är dikter som drömmar...
2009-01-12

  korpfjäder
så bra, vi kan dela upp dikterna, jag får de vackra så kan du ta dom som är fula...
2009-01-11

  Svartsilver
ja så är det men många skriver kanske det dom känner för stunden. och kanske det är lycka?
2009-01-11

    Calin
Välkommen till mig då*S*
2009-01-11

  Lotti
allting finns i livet... smärta längtan vackra blommor man läser väl det som man för tillfället kan slå en sträng på ens inre hjärta...
2009-01-11

  Carola Zettergren
Mmmm..jag håller med dig, oftast går en dikt längre in om man kan relatera till den, ja fast någon gång, då kan det ju vara mysigt med någon liten romantsikt rosdoftande sak...:):)
2009-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP