Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dag var vår, den nästa är höst

 

en dag var vår
den nästa är höst

så faller åren ner
i den gamle soldatens säck
där han går över jorden och samlar

en dag röd
i morgon död
Juan går över jorden
minnena glöder ur mörkret i hans säck

allt förgår
intet består
när stormen sveper dig med
den som stod nära igår är ett minne idag

en dag var vår
den nästa är höst




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 257 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-11 21:00



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Precis ... Svisch - "Vad var det" - "Livet".
Fastnar: "Juan går över jorden
minnena glöder ur mörkret i hans säck"
2009-01-12

  Ronny Berk
intressanta tankar förmedlar den texten, även intressant och välfunnen struktur, rubriken och den tvåfaldiga upprepningen förhöjer värdeladdningen...ja...
2009-01-11

  Elaine.S VIP
Fina rader som går att utläsa mycket i...liv, känslor och minnen från ungdom och ljuva dagar, tid som man haft som var ny och fräsch som våren själv. Brinnande kärlek för något viktigt...

Gillar raden "en dag var vår
den nästa är höst" för den säger så mycket om vinst och förlust.
2009-01-11

  leika
så faller åren ner
i den gamle soldatens säck
där han går över jorden och samlar

great!
2009-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger