Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det färdiga

 

ingenting skrämmer mig så
som det färdiga

ett färdigt liv till skänks
komplett

ett hus där allt är perfekt
och ingenting saknas

en gårdsplan med konstgräs
som aldrig växer

en skjorta av nanofibrer
som tar bort fläckar

heminredarens estetiska dröm
är min mardröm

min ångest bor i ett prydligt rum
där var sak står på sin plats

och jag ingenting har att göra
där jag långsamt kvävs




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 255 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-01-12 21:30



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Skön hyllning till det ofärdiga i ständig utveckling.

Eva
2009-01-13

  Rosmarin
KOmmer mig att tänka på vad Lena Katarina Swanberg skriver i sin bok Konsten att göra ingenting:
"Livet är inte ett demonstrationskök på Ikea"
2009-01-13

  Elaine.S VIP
Läser och nickar igenkännande och tänker lite...kommer till de fyra sista raderna och de känns ...
2009-01-12

    Madeleine Ågren (Maduska)
Jamen, allt inuti dig då? Det blir aldrig färdigt. Man kan också kasta sig ut i världen och äventyra!
2009-01-12

    Tea Alex
Intressant verkligen! :)
2009-01-12

  Larz Gustafsson VIP
Själv är jag raka motsatsen.
Takes all sorts...
2009-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger