Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag älskar ju den här eländiga poesisajten, hör ni det!


Botaniserar på poeter.se

 

jag plockar dikter som frukter
från ett dignande träd
avsmakar
njuter
biter stora bett
spottar ut en del maskstungna cynismer
sträcker mig så högt min förmåga når
och ser häpen min värld vidgas
i ett blånande dis
ser förvridna järnskelett efter krigsbränder
ser döden i sjuksängens ensamhet
och ångestens ögonvitor
sorgens imma på glaset
och svärtan i det frostnupna
jag plockar kärleksbett
orgasmer saftiga som mogna plommor
jag ser Gud bland grenarna
och ormen
socialfittor på torra kvistar
de kniper ihop 
när utanförskapets kart härjas av frost
jag ser blyg ung förälskelse knoppas
och i stammens håligheter
fobiernas kärnor

jag plockar hungrigt
förbjuden frukt
och mognad
tack alla!




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 449 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2009-01-13 14:29



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Den här går rakt in i mitt hjärta, där känner jag precis samma sak! Bra skrivet!
2009-01-14

  Berit Robin Lagerholm VIP
Helt underbart skrivet.
Trollbindande från början till slut
En text som sprider bild och doft.
Så fin
2009-01-13

  Carola Zettergren
Alldeles alldeles underbart är det!!!!Jättefint skaldat av dig!
2009-01-13

  Fånga dagen
Suveränt bra skrivet om allt som skrivs här du hittade verkligen dom rätta orden för detta budskap
imvh Anna-Karin
2009-01-13

  Blåbäret
ja man kan inte annat än älska den...härlig text!
2009-01-13

  Ola Rydberg
Underhållande
och mycket talande för denna sida
2009-01-13

    Maria Malm
Visst kan man se det som ett dignande fruktträd..med olika smaker..att äta allt efter tycke och smak..
2009-01-13

    Tea Alex
Jag känner likadant, detta är en underbart sajt! :)
2009-01-13

  Mr Lindemann VIP
Jag har letat efter ekologiskt odlade frukter här då, men inte hittat några
2009-01-13

  Larz Gustafsson VIP
Ja, prismat är mångfacetterat. Något för alla.
2009-01-13

  Eva Langrath VIP
Tack själv för dina fina ord just som du beskriver är det att botanisera härinne.

Eva
2009-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger