Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stressen sover aldrig

 

stressen sover inte
den kilar som en liten vit mus
i laboratorielabyrinten
söker utvägar som inte finns
programmerad att springa
utan anledning
vädrar med skälvande morrhår
en fiende som inte existerar

(stresshormonet kan inte läsa
det har inte förstått
innehållet i det orangea kuvertet)
stressen sover aldrig
därför kan inte heller jag sova
kudden känns varm och knölig
ansiktsmusklerna stramar
nackmusklerna är stenhårda
huvudvärken maler

stressen törs inte sova
den skapar morgondagens problem
målar fan på väggen
varvar runt runt i nervbanorna
och spelar hartsfiol på spända strängar
till sist är hela jag
en liten vit laboratoriemus
med skälvande morrhår

det är då jag springer upp ur sängen
som en spänd stålfjäder
öppnar fönstret och andas 
kall nattluft som river i lungorna
det är då jag slår på datorn
klockan fyra på morgonen
och hoppas att någon är där
som inte heller kan sova




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 312 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-14 20:12



Bookmark and Share


  kia k-n
Skulle vilja ta den lilla musen i min hand och stryka den sakta och försiktigt över ryggen ...låta värmen lugna ner den.
Skulle vilja att orden och tankarna kunde lugna och värma dig över det fysiska avståndet - en vänlig och lätt ordsmekning över den spända ryggen och stela nacken.
Och hoppas och tror att den där invanda stressen så småningom lugnar ner sig och vaggas till ro när dagarna blir längre och ljusare, värmen större och insikten landat att inget schema finns som säger att du måste avbryta skogspromenaden eller målandet för att hinna till jobbet...
2009-01-14

  Eva Langrath VIP
Ack ja denna stress är svår att mota. Hoppas den viker ifrån dig.

Eva
2009-01-14

  Larz Gustafsson VIP
Man kommer upp i varv, liksom...

Men påfallande sällan är någon online just när man vill att de skall vara det.
2009-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger