Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
när inte ens egen hjärna ens kan användas kan iaf händerna användas? hjärtat också, har jag hööööört.... "Länge leve den ovetande" sa han som "gömt".


så vad bad du om

 

 

det var på morgonen

dina nattliga panikskallars läckande

slog bakut

 

jag gjorde bara vad du sa

ringde om en timma

 

och nästa timma med

och nästa och nästa

 

och ja klockan fyra för att jäklas än mer

för endast din eld kan få dig leva

 

och jag visste åter du var död

 

för jag hör dina ord

 

när du säger åt mig vara tyst

och lyssna

 

och jag visste du vad död

 

och nu med den luren i örat

och hatet bubblande etter

efter en färd på lika många kilometer som dagar

 

kan rälsen åter vevas in

för spiken

landande i hals över huvuds flykt

 

i kistan jag satte fram

för jag kan ditt mörker

 

enda som får dig trygg

men så använd det då

konstruktivt

 

för han är en skapare, inte en förgörare

 

du är enkel, nästan genant dra fördel

men aldrig ska såren läka nacke ihop

 

det var på morgonen

den stunden när

 

Värdigheten ställde sig i 

Giv Akt för fasaders ras och ord

 

mot ord

föll platt utan kärlek till synes höres i denna nivå

 

kalla mig inte heller vän för jag är kommen från Intet

när du grävde ditt eget mörker

 

vad bad du om

gång ett gång två gång tre

 

vad bad du om

 

och jag åkte för egna pengar för att få svar som du halstrade på grillspett av illvilja och rädsla

 

inte ens ord var värda

inte ens ord

 

så vad bad du om om inte ens orden stämmer

 

så kalla mig inte vän

heller och helre då ja

 

Idiot - för då hör jag din styrka

den sanna

den du ska använda för att göra dig fri

 

 

därför ingen mer kontakt

därför ingen mer därute som finns att få tag på

 

tills ord bärs med hjärta

i egen sanning fullt ut

utan att pinsamt sägas inte existera

 

glömmas

gömmas

hånas i töcken av flyktångor

 

självskapade

du hånar ju dig själv

 

du hånar ju dig själv

 

så vad bad du om du som tog initiativ på initiativ

 

på initiativ

någon att överföra självhatet på?

 

någon att håna sig fri egen förnekelse på?

 

någon som skulle ordna livet åt dig?

 

 

 

så vad

bad du om

 

och jag är inte på den nivån

ej heller kan jag bli

 

minns mina första ord den första timmen

minns vad som sagts

minns 

 

vem jag är

 

 

 

och tiden efter den timmen

är åter oviktig

 

 

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 155 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-15 13:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri