Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här dikten från CD:n Sten Hur The Movie måste få finnas här också


Tre profeter

Den förste profeten var en god talare
Vi kände oss ganska gripna av hans läror
men han talade sig hes och snart
kunde han bara kraxa sina förmaningar
i våra trötta öron

Nu var det dags för den andre profeten
som med sina brinnande ögon omvände många
särskilt kvinnor, men hans eld
förtärde sig själv i en rykande askhög
där också många andra, särskilt kvinnor
brände sig till döds

Den som höll sig längst var den tredje profeten
Han talade lyssnande
Vem vet om han inte lyssnade mer
än han talade
Han kunde ha blivit något




Fri vers av stenhur VIP
Läst 1210 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-01-15 16:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP