Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Framme vid Orten


jag är nu framme vid Orten
vid dess mynning en plattform
där jag tänker slå mig ner

jag ska meditera över mörkret
och det som glimmar

detta är min hemort
min fjärding
härifrån återstår 
enligt gammalt mått en fjärdedel
av min färd
en fjärdedels spann

ryck mig inte i ärmen
dra inte i mig åt olika håll

jag mediterar över malmklangen
och när solen går upp
ska jag bestämma min stjärnas
heliocentriska ort




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 236 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-15 22:07



Bookmark and Share


  Nina V A
att meditera över malmklangen låter vidsträckt och djuptgående varmklingande och ett fokus att omfamna
2009-01-16

  Larz Gustafsson VIP
Ibland kan jag uppleva att den inre påfösaren, överjaget, vill dra mig åt olika håll, att själva stadspulsen vill stressa på när jag vill stå och se Gavleån rinna.
2009-01-16

  Eva Langrath VIP
Blåser bara stilla på dig, rycker ingenting, vila och finn din heliocentriska ort.

Eva
2009-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger