Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
återpublicering... skriven för ca 4-5 år sen


Lusten min vän

Lusten har hastigt
Dragit sin kos
Undrar vartåt den for
Kanske jag själv
Kan resa dithän
Och åter finna min vän

Rusande letar jag
mig alldeles stum
Jag skyndar och jäktar
Men finner den ej
Lusten är borta
Jag saknar den så
Jag famlar så runt
Är alldeles vill
Å var är den nu
Den vännen som drog

Jag vänder en sten
Men inget är där
Jagar så vidare
Utan ett mål
I okända marker
Jag aldrig besökt
Försöker den finna
I varendaste vrå
Men det enda som syns
Är vardag som gror

Lusten har hastigt
Dragit sin kos
Undrar vartåt den for
Hoppas jag finner
En mening med det
Att sökande leta min vän

Försöker att leta
Och följa dess spår
För att åter en gång
Få känna min vän
Är ensam och ledsen
Jag saknar den så
Lusten den vännen
Är härlig att ha
Håller mig sällskap
Får mig att må bra

Rusar så vidare
Men utan att se
Att livet det leker
För den som är med
Glömmer så bort
Bakom hörnet att titta
Kanske just där
Jag skulle ha funnit
Lusten jag jagar
den farit sin väg

Lusten har hastigt
Dragit sin kos
Undrar vartåt den for
Ända dit bort
Där världen tar slut
Måste jag söka min vän

Framåt ja framåt
Jag måste ju gå
Annars för alltid
Tomheten består
Finns det någonstans
Jag inte har tittat
Kanske där borta
I skuggan den står
Lusten som farit
Jag skyndar ifatt

Om hörnet jag skymtar
Den alldeles när
Lusten den lusten
Jag håller så kär
Jagar och springer
Jag tror den är min
Men så är den borta
Och lämnar mig tom
Åter har lusten
Så jagats iväg

Lusten har hastigt
Dragit sin kos
Undrar vartåt den for
Måtte min resa
Nu finna ett slut
Slipper då jaga min vän

Men börjar som vanligt
Att jäkta som förr
Vild som en dåre
Jag rusar så runt
Saknar min vän
Men finner den ej
Jag har inte tid
Att stanna en stund
Måste nu öka
Jag börjar bli trött

Paniken så kommer
Att det inte ska gå
Att åter så finna
Lusten min vän
Sätter mig ner
Och andas en stund
Slutar att jaga
livet ur mig
Och vem kommer då
Jo lusten som drog

Lusten har hastigt
Dragit sin kos
Jag vet vart den for
Försvann bakom mig
Där jag jäktade bort
Åter den finns här hos mig




Fri vers av Niklas Gladh
Läst 459 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-01-16 18:33



Bookmark and Share


  Sara Heiling
och helt plötsligt, i de mest oväntade ögonblick, är den där! Lusten!

Lusten att leva, andas och älska...

Ibland långt bort, ibland alldeles, alldeles nära - bakom ryggen

Tack för att du hjälper mej att komma ihåg att vänta in min... ;-)
2009-07-16

  Membran
En bra beskrivning av stress (?) och att söka något.
Jag faller för ditt språk, det känns stundtals gammalmodigt, då alltså i en bra dager. Måhända var texten något lång, men helheten är vacker.
2009-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Niklas Gladh
Niklas Gladh