Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Självklarhet och Matematik

Renarna flyr över ökenlandskapet
I fjärran nord fungerar pulsen
Jag ser och tar in allt till mig
Motorer och naturliga tvivel
Mitt hjärtas grundvalar skakar
Rämnas varje steg mot paradiset
Varför, inte kunna hållas borta längre
Frestelse och hatobjekt på samma gång
Vilda djur forslas i fångenskap mot fållan
Mitt öde vandrar i likhet och förälskelse
Fången och vilse, men fri och valbar.
Det fria valets baksida slår hårt på min kind
Möjligt att välja, fritt att vara
Form kontra funktion
Jag har ingen aning om vilket.
Den långsamme mannens dans
Så självklar och förutsägbar
Imorgon vaknar morgonens solstrålar
Jag begrundar möjligheten att tyna bort
Fegheten kör över förnuftet skattjakten ska ta slut –
Kommer ta slut
Vågar jag fortsätta
Och se vad du döljer där inom?
Ett välkänt språk formas
Formas till komplicerad matematik
Och jag kan inte läsa dig längre…




Fri vers av Micke Magnusson
Läst 462 gånger
Publicerad 2005-08-26 12:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Micke Magnusson

Mina favoriter
måsten